Minunile Maicii Domnului

Iubiti cititori, iata cu darul lui Dumnezeu si ajutorul Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu a iesit acum de sub tipar si carticica aceasta numita Minunile Maicii Domnului, adica din cele nenumarate faceri de minuni ale ei, foarte putine adunate.

Aceasta carte cuprinde in sine, ca niste osebite feluri de pomi si de flori frumoase, minunile cele infricosate., pe care Stapana cea fara de prihana le-a savarsit.Caci dupa cum rodurile acelora veselea si hranea pe omul acela, asemenea si acestea veselesc si hranesc sufletele cele mahnite si omorate prin foamea pacatului. Si dupa cum raul acela care curgea in Eden adapa tot raiul si-l facea sa inverzeasca, asemenea si aceasta carte prin aceste povestiri adapa si racoreste sufletele cele  topite de arsita pacatului si le anviaza desteptandu-le spre pocainta.

Caci precum apa cea simtita spala intinaciunile curatind pe cel ce se spala, asa si aceasta pe cel ce va citi cu dragoste si evlavie il povatuieste prin cele scrise a se spala si a se curati prin pocainta, avand la aceasta Mijlocitoare pe insasi Preasfanta Fecioara ca una ce este sprijinul si Aparatoarea neamului omenesc dupa cum poate fiecare a vedea din cele cuprinse in aceasta carte.