Cele Mai Frumoase Pilde si Povestiri Crestin-Ortodoxe

Materialul de fata consta intr-o selectie de pilde si povestiri cu caracter moralreligios, scrise sau adaptate dupa teme din literatura crestina. Unele dintre acestea sunt chiar intamplari reale, ai caror protagonisti au fost preoti, calugari sau chiar autorul.

Ideea acestei antologii s-a nascut din interesul deosebit pe care copiii il manifesta fata de pildele religioase, de orice povestire cu talc, cu o morala a faptei, a exemplului, cei mai multi dintre acestia nefiind receptivi la acea insiruire tipica de sfaturi, golita de duh si daruire, pe care, din pacate, multi parinti sau pedagogi inca o mai practica.

 Interesul copiilor este cu atat mai mare cu cat povestitorul este inzestrat cu nepretuitul dar al vorbirii frumoase, pline de har.

 Sa avem grija ca fiecare suflet de copil, ce este asemenea unei mladite ce cauta sprijin pentru a se putea inalta, sa prinda radacini adanci in invatatura de credinta a Bisericii, ocrotindu-l cu dragostea noastra sincera si cu lumina binecuvantata a rugaciunii.